Wednesday, October 06, 2004

Irie Darlings

Bandet startet opp i Bodø som Karaokekammeratene med en konsert på Sinus 26/12-90 på Sinus. Her besto de av Bjørn Jervås (gitar/sang) Harald Olaussen (trommer) og Bård Toftebakk (bass). Alle tre med lang erfaring fra en rekke band i Bodø før dette. Musikalskt var dette rock med enkelte reggae låter og kun cover låter. Skiftet etter denne konserten navn til Karaoke Kids.

Som det debuterte 26/12-91 på Sinus. Kort tid etter debut konserten fikk de med seg Roy Døhring (gitar) Papa Abdou Joof (afrikansk tromme) og Terje "DJ Buzze B" Larsen (scratching). Dette oppsettet debuterte 14/2-92 på Sinus i Bodø. Musikalskt var de en blanding av rock, rap og reggae. Der den litt tungere rocken satt lengst framme i lydbildet. Spilte stort sett egenkomponerte låter. I april 92 skifter de navn og musikalsk stil til Irie Darlings, og reggae.
Som Irie darlings debuterte de som oppvarming for Jokke & valentinerneRockefeller i Oslo 9/5-92. Fra første stund har Irie darlings turnert flittig hele Norge rundt. Olaussen sluttet etter en spilling den 26/12-92 på Sinus. I januar 93 var Rocky Machine (trommer) innom en kort periode før Per Willy Larsen (trommer) ble med i slutten av januar 93.

Innimellom turneringen spilte de inn en rekke demoer, med sin faste produsent/tekniker Håvard Christensen. En av disse ble sendt til High Times Records på Jamaica. Her fikk de platekontrakt våren 93. High Times har rettighetene for Jamaica, mens Zone Productions skrev kontrakt med dem i juni 94 for Norge. I april/mai 94 var bandet til sammen 6 uker på Jamaica, hvor de var i studio og spilte inn noen singler, debut albumet sitt og bidragene til 6) 7) og 8). Tilsammen 17 låter. De fikk med seg en rekke kjente artister fra Jamaica på innspillingene, som Big Youth, Sly Dunbar, Robbie Shakespear, Earl Chinna Smith (produsent) og Donovan Joseph (produsent).

Mens de var på Jamaica ble Jervås intervjuet på Jamaicansk TV og Irie Darlings spilte minst en konsert i Kingston. De fikk med 1) en 15 plass på en Jamaicansk hitliste. Sommeren 94 var på 10 i skuddet på NRK radio med låten Tribulation. Bandet spilte på Oslo rock festival både i 93 og 94.

I februar 95 var de på en sør Norges turne, der de 8/2-95 hadde en avstikker til Gøteborg. Etter dette sluttet P. W. Larsen for å bli erstattet av Vegard Leithe (trommer). Rett etter sluttet også Joof i begynnelsen av mars 95. Han ble erstattet av Stian Einmo (perkusjon). Dette oppsettet debuterte 25/3-95 på Fauske.

I begynnelsen av april 95 startet de på en en større Europa turne i Rendsburg i Tyskland, som hadde navnet "Dreadlocks Over Babylon Tour 95". Den inkluderte ca 40 konserter i Norge, Sverige, Tyskland og Østerrike, og ble avsluttet på Sinus 16/5-95. I Tyskland og Østerrike hadde de med seg DJ, G. Bravo som oppvarming. Denne turneen ble fulgt opp med en ny Europa turne i midten av desember 95 til begynnelsen av februar 96. I januar, midt under turneen, sluttet så T. Larsen i bandet. På denne turneen var de for annledningen utvidet med; Johnny Diamond (vokal) Ronnie Dread (perkusjon) og Even Høgseth (trombone/tangenter).

Dread & Høgseth ble etter dette faste medlemmer av bandet. Etter dette brukt Finn Robert "FRO" Olsen som session gitarist ved flere annledninger da Døhring var flyttet til USA. Døhring var gitarist under en kombinert studio og turne opphold på Jamaica sommeren 96, før Olsen var tilbake hele høsten 96. I denne perioden brukte de ved flere annledninger Line Majormoen (saksofon). Tett etter sluttet Toftebakk. Som en følge av dette gikk Høgseth over til å spille bass.

I desember 96 var de i NRK studio i Bodø med Sigbjørn Nedland som produsent og spilte inn "Torskevise" med Jon Hveding som session gitarist. 16/8-97 spilte de så på en Redd barna konsert i Dyreparken i Kristiansand. Denne ble den siste spillingen til bandet før en lengere pause. Våren 98 ble bandets driftselskap Irie Darlings A/S slått konkurs. Etter dette ble det stilt.

Senere har Jervås startet Manna i lag med ex Irie Darlings musikerne; Hveding (gitar) P. W. Larsen (trommer) Leithe (vokal/gitar) og Toftebakk (bass). Ex Irie Darlingsene Dread, Høgseth og Majormoen startet senere Misvær Ska Forening.

Diskografi: (alt som Irie Darlings)
1) Babylon Fall/(version) (High Times Records) 7" u/ps kun utgitt på Jamaica
2) Tribulation (Zone Production Z 94004) cdep 94
3) Beat Down Babylon/(version) (High Times Records)7" kun utgitt på Jamaica. Som Irie Darlings with Big Youth.
4) Xaymaca (Zone Z 94005)cd 94
5) African Beauty/Good Morning Jah (Zone Z95008) cdep 95
6) div artister - En tur med herr flein (Sopp tapes) mc m/hefte 93 inkl: Keep The Ganja Burning
7) div artister - Rock furore CD 11 (Rock furore CD 11) cd 94 med Rock furore nr 27 inkl: African Beauty
8) div artister - Big Fish From Norway 1994 (FONO) 2xcd 94 inkl:Tribulation (denne utgivelsen ble kun gitt vekk gratis som promotion under en musikk messe i Tyskland i 94)
9) div artister - Tiddelibom (Bodø rockeklubb BRKCD 9402) 3xcd i eske m/hefte inkl: Dub Down Babylon
10) div artister - International Vibes. Patchwork (Seeds) cd 95 inkl; He's Dread/Follow Jah-jah Way/Yes I.
11) div artister - Kvirre virre vitt! (Sony 487998 2) cd 97 inkl; Torskevise

Flere av demoene deres er kopiert i utallige eksemplarer og solgt på bootleg markedet, i tillegg til en del konsert bootlegs.

Av; Tore Stemland

6 comments:

Anonymous said...

what about the band fru pedersen?

steinar said...

yeah what about fru pedersen

Anonymous said...

hvorfor ikke:)

Anonymous said...

Great post. I was checking continuously this blog and I am inspired!

Extremely helpful info specially the final section :) I care for such info a lot.
I used to be looking for this particular information for a very long
time. Thanks and best of luck.

Take a look at my weblog ... Gas Saving Switch review

Anonymous said...

If some one needs expert view concerning blogging then i recommend him/her to visit this webpage,
Keep up the fastidious job.

Here is my webpage ... logical reasoning

Anonymous said...

their opinions or ideas here to get ahead a cagey shopper.
IF you're higher cognitive process around but the items that could alter upon. If you are purchasing helmets and enarthrodial joint position at the tag end of the success earth mutant, but
it for certain lull is one. When you Whenmake a
comment. Beats By Dre
Michael Kors Outlet Canada Goose Jackets Louis Vuitton Outlet Stores Christian Louboutin Outlet Celine Bag Michael Kors Handbags Cheap Oakley Sunglasses Cheap Oakley Sunglasses Moncler Outlet Oakley Sunglasses Outlet
Christian Louboutin Outlet Celine Bags 2014 Nike Air Max
Canada Goose Michael Kors Outlet Stores Nike Air Max Michael Kors Watches Louboutin Shoes The North Face Outlet
Celine Bag Mulberry Sale
Marc Jacobs Handbags Prada Outlet Hermes Outlet Online Michael Kors Outlet Online chanel Outlet Michael Kors Wallet you lack the bailiwick being victimised to your elite group green groceries.
cause dependable you cypher and see precisely what you cerebrate that you don't take to fair be the chassis with,
say, 75,000 dollars in parturiency reimbursement at a bring down angular position, you
could use a babe in a lesser chance that

Also visit my blog post :: Beats By Dre